İstemek "istiyorum" demek değil, harekete geçmektir. (A.Maurrois)
Ünyetv.net Haber:Başkent’te Gurbetten Ünye’ye Vefa!

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Ankara Ünyeliler Derneği tarafından yürütülen “Gurbetten Ünye’ye Vefa Projesi” açılış ve tanıtım toplantısı Ankara’da yapıldı.

Ünyeli İşadamı Cevat Güven’in sahibi olduğu Ankara Monec Otel’de düzenlenen programa Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, MHP Genel Başkan Yardımcısı-İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, Ak Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, Eski Milletvekili Yılmaz Sanioğlu, İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanı Ahmet Türköz, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ünye Eski Belediye Başkanı, Sayıştay Hakimi Necip Avcı, Ak Parti Ünye ilçe Başkanı Kenan Selim Argan, ÜTSO Başkanı İrfan Akar, Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, Ünye Yunus Emre Derneği Başkanı Yaşar Argan, TİMEF Genel Başkanı Şakir Gürel, Gazi Üniversitesi ve Kırıkkale Üniversitesi’nden akademisyenler, Ünyeli STK temsilcileri, işadamları, Ünyeli öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda Ankara Ünyeliler Derneği Genel Sekreteri Sebahattin Yıldırım Gurbetten Ünye’ye Vefa Projesi sunumunu yaparken, Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Cem Barlas Aslan Sivil, Eğitimci-Yazar Aynur Tan Ünye’nin Değerleri, Tarihçi-Yazar Ufuk Mistepe Ünye Kent Arşivi ve Karadeniz Kütüphanesi konularında sunumlarını gerçekleştirdi.

Programda Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, MHP Genel Başkan Yardımcısı-İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu ve Ak Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı yaptıkları konuşmalarda birlik ve beraberlik mesajı verdiler. Konuşmacılar ayrıca programı düzenleyen Ankara Ünyeliler Derneği yöneticilerine de teşekkür ettiler.

Programda Ünyeli Sanatçı Ayşe Taş verdiği konserde birbirinden güzel şarkıları Ünyeli Hemşerileri için söyledi.

Proje kapsamında Ünye'de toplanacağız

Programda konuşan Ankara Ünyeliler Derneği Başkanı İsa Korkmaz, “Projemiz 10 aylık proje. Gurbetten Ünye’ye Vefa Projesi bir vefa projesidir. Bir hatırlatma projesidir. Gurbetteki Ünyeliler ile sıladaki Ünyelileri bir araya getirdi. Uzun zamandır birbirlerini görmeyen Ünyeliler bu programda buluştu. Hemşerimiz Ayşe Taş’ın güzel bir konseri oldu. Katılımdan memnunuz. Güzel bir birlikteliği sağladığımız için mutluyuz. Proje kapsamında Ünye’de de programlarımız olacak. Adeta Ünye ile hasret gidermiş olacağız. Ben katılım sağlayan tüm dostlara ve hemşerilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Gecenin sonunda İşadamı Cevat Güven, Sanatçı Ayşe Taş, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cem Barlas Aslan ve Aynur Tan’a plaket verildi. Gecede ayrıca Ünye’de çekilen Randıman filminden bir bölüm de ilk kez gösterildi.

18.224.149.242