• slayt
  • slayt
Duyurular

Konu :V.Olağan Genel Kurul Toplantısı Hk.

 

V. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI ÇAĞRI DUYURUSU

 

Değerli Üyemiz,

Derneğimizin V. Olağan Genel Kurul Toplantısı 16 Şubat 2020  Pazar Günü Saat 16:00’da   Kızılay Mahallesi Fevzi Çakmak 1 Sokak No:18/13 Kızılay Çankaya/ Ankara Adresinde  aşağıda yazılı gündeme göre yapılacaktır.

Belirtilen günde çoğunluk sağlanmadığı takdirde ikinci toplantı 23 Şubat 2020  Pazar Günü aynı gündemle, aynı yer ve saate  nisapsız olarak yapılacaktır.

Sayın Üyelerimizin toplantıya katılmaları  dileğiyle saygılarımızla,

 

                                                                                                        YÖNETİM KURULU

GÜNDEM

  1. Açılış ve yoklama,
  2. Kongre Başkanlık Divanı Seçimi,
  3. Saygı Duruşu,
  4. Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ile Denetim Kurulu raporunun okunması ve müzakeresi,
  5. Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulunun ayrı ayrı ibra edilmesi,
  6. Yeni Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve İstişare Kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi,
  7. Dernek Tüzüğündeki bazı maddelerin güncellenmesi,
  8. Dilek ve Temenniler,
  9. Kapanış,

 


her şey ünye için


ÜNYEM



Ankara Hava Durumu
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 0   0
EURO 0   0
       
Özlü Sözler
Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez. (Montaigne)
AYNUR ZEREN TAN-ÜNYE KENT GAZETESİ

Çok güzel bir proje kapsamında Ankara Monec Otel’ de Ünyelileri buluşturdu.

Samimi bir ortamda geçen gecede siyasi kimlikler bir masa etrafında hepimize huzur veren “birlik veberaberlik” havası içinde idi tüm konuklar.

Ünye’den gelenBeld. Başkanımız Hüseyin Tavlı, AKP İlçe Başk.KenanArgan , Ünye Tic. Od Başkİrfan akar.Yunus Emre Derneği Başk Yaşar Argan, Ziraat Odası Başk Osman Sarıkahraman, Muhtarlar Der. Başk Muhittin Ocak ve bendeniz Ünye’den katılan konuklardan bazıları idik.

Geceye katılan Ünyeliler oldukça kalabalıktı ve salona sığmadılar. Ünyeli iş adamı Cevat Güven’in dekatıldığı gece 1830 da başladı. Güler yüzlü Ünyeliler’ in buluşup tokalaşmaları, kucaklaşmaları, hararetli sohbetleri, hasret gidermeleri her “hem şehri buluşması” niteliğinden çok daha samimi ve akademik platforma oturtulmuş bir proje tanıtımı niteliğinde idi.

Siyasi kimlik arz etmeyen Ankara Ünyeliler Derneği yönetim kurulu üyeleri ve Başkanı İsa Korkmaz geceye eşleri ve çocukları ile katılmışlardı. Pek çok Ankara’ da yaşayan Ünye’li de eşleriyle katıldıkları geceyi Ayşe Taş’ ın şahane konseri bitene kadar da terk etmediler.

Başta Ordu milletvekillerimiz olmak üzere Dış İşleri Bakan. Yard.Yavuz Selim Kıran, Ünye Eski Belediye Başk. Ve Sayıştay Hâkimi Necip Avcı, TİMEF Başk. Şakir Gürel olmak üzere birçok STK başkanları, akademisyenler ve iş adamları eşleri ile birlikte

Doğrusu Cevat Güven’in varlığı geceye çok yakışmıştı, babacan ve siyaset üstü tavrı ile herkesin ağabeyi büyüğü konumunda idi. Hatırını sorup lini öpen de çok oldu.

Ben de Cevat Güven ve eşi Nevin Hanıma her zaman minnettarımdır, bütün faaliyetlerimin en başında gerçekten bana sağladıkları destek ve ilgileri unutmam mümkün değil, Cevat Bey’e bu vesile bir kez daha teşekkür etmek fırsatı buldum kendilerini görmekten mutlu oldum, sonsuz saygılarımla.

Açılış konuşmalarından sonra siyasiler ve yöneticiler de konuşmalarını yaptılar, Beld.d. Başk. Hüseyin Tavlı, Ünye’nin bir kuruşunu dahi ziyan etmeden hizmetlerimizi yürütüyoruz ve 20 milyon tl bor ödedik” sözleri ile OSB’ de sona gelindiği müjdesi bizleri çok sevindirdi, kendisine güvenimiz sonsuz. Yavuz Selim Kıran’ın gurbette yaşadığı Ünye özlemi ile ilgili anıları da hepimize tebessüm ettirdi ve bir kez daha hatırladık.

Dernek Başkanı İsa Korkmaz ve eşi Havva Hanım hatta çocukları ve diğer yönetim kurulu üyeleri inanılmaz ilgili, güler yüzlü ev sahipleri idi. İsa Bey daha sonra ne kadar heyecanlı olduklarını anlattı. Eşiyle birlikte neredeyse bütün gece ayakta idiler.Bütün gece sarılmalar, muhabbetler devam etti benim de 15-20 dakikalık bir konuşmam olacaktı proje kapsamında, şimdi orada indsanlar nasıl tarih dinlesinler, kendi fotoğraflarımdan Ahmet Odabaşı (öğrencim) ile müzikli bir “Ünye videosu” hazırlayıp götürdüm ve onu sundum.

Herşey çok güzel düşünülüp planlanmıştı fakat “böyle gecelerde akademik bilgiler ağır kaçar” şeklinde düşüncem bir kez daha kanıtlanmış oldu..Derneğin bu projede ki amaçlarından birisi de “gurbette ki gençlerle sıla yani Ünye arasında köprü olmak” imiş ve bu amaçla tam 40 üniversiteli Ünyeli gençleri geceye davet edip onlara ayrı masa düzenlemişler. Ve onlarda geceye katılmışlardı. Tek tek tanışmak isterdim ama ben de Ankara’ da iş güç sahibi olan eski ( diyeceğim ama benim için öğrencilerim hiç eskimezler) öğrencilerimle ve meslektaşlarımla o kadar çok muhabbet ettim, hasret giderdim ki yerimden ayrılamadım. Bu çok güzel düşünce proje süresince devamlı işlenecekmiş.Bir daha ki sefere inşallah.

Bir başka farklı konuk grubu “Randuman” filminin (Mart gibi vizyonda olacakmış) senaristi ve başrol oyuncusu (konuşma yaptılar) diğer arkadaşları ile gecede yer almışlardı.Kültür ve Turizm bakanlığına başvuruda bulunan 400 film içerisinde 13. Olarak aldıkları destekle Ünye’ de çekilen film için Dışişleri Bak.Yard.Yavuz Selim Kıran’ a teşekkür ettiler.

Gecenin n önemli haberlerinden birisi de “Ünye Kültür ve Tarihi Hakkında” ne kadar belge, bilgi, fotoğraf, haber varsa toplayarak zengin bir Ünye Arşivi sahibi olan ayrıca Ankara Ünyeli’ler üyesi Ufuk Mistepe’nin konuşması idi. Artvin’i ve daha bir çok değerli eşya koleksiyonunu Ünye Belediyesi’nin restore ettirmeye başladığı Kefeli Han’ın ikinci katında kendisine ayrılacak bölümde meraklılarının ulaşımına sunacak olduğu taslak mekan görüntüleri ile yaptığı konuşma oldu. Kendisini tebrik ediyor darısı benim “Ünye’nin Sözlü Tarihi Kitabımın “ başına diyorum.

Eski BeldBaşk. Ahmet Çamyar yine Ankara Ünyeliler Derneği’nin iki yıl önce ki etkinliğinde ki konuşmasını yaparken “Ünye’nin Sözlü Tarihi Kitabını da çıkartacağız” demişti fakat şartlar değişti. Umudumuzu yitirmiş değiliz bu kitap elbet çıkacak.

Gecenin en renkli en neşeli saatleri Ayşe Taş Hanımefendinin konser saatleri idi.İnanılmaz güzel sesi ve hatasız kusursuz icrası ile o kadar güzel bir rüzgar estirdi ki Ayşe Hanım Ünyeliler’in arasındayım diye bir Ünyeli olarak herkesi coşturdu kendi coşkusunun samimiyeti ile.

Ayşe Taş’ da Cevat Güven’in nasıl güzel yürekli bir ağabey, dost, gönlü zengin insan olduğunu vurguladı, şarkılarının çoğunu Ünyeliler le birlikte söyledi. Ordu’nun Dereleri ve Hekimoğlu’ da armağanı oldu salondaki gurbetli ve sılalı konuklara. Sonsuz sevgiler saygılar size de Ayşe Taş hanımefendi Ünye’nin zaten de TSM’ nin büyük bir kazancısınız.

Davet edilmiş olmak ve öğrencilerimle hasret gidermek benim için en büyük armağandı fakat Cevat Güven’e, Ayşe Taş’a, Doç Dr. Cem Barlas Arslan ve Aynur Zeren Tan’ a da plaket sundular gerçekten sürpriz oldu, hiç söylemediler ben sadece Ankara Ünyeliler Derneği Etkinliğinde 20 dakika “Ünye Tarih, Kültür ve Turizmini” anlatacağım bir konuşma yapmaya ve sevgili öğrencilerimi görmeye gitmiştim, plakete ayrıca sevindim.

Nasıl gitmem Ankara Ünyeliler Derneğibir önceki etkinlikte “Ordu Yemekleri” kitabımı tanıtmışlardı ve akabinde de kitabım ödül almıştı.”Bana çok iyi geldiniz “ diye takılıyordum.Bakalım bu kez neler olacak ben de bilmiyorum.Yunus Emre ile ilgili minicik ama minicik bir projem var bu büyük, dünyanın kabul ettiği hayran olduğu Yunus emre’ de bana çok iyi geliyor. Paylaşmıştım daha önce Allah aşkı ile yürekleri doldurmaya hala devam eden Yunus emre ile ilgili projemizde o kadar güzel, inanılmaz gelişmeler oldu ki ben bunu Yunus Emre’ni kerametinden sayıyorum.

Çok teşekkür ediyorumBaşk. İsa Korkmaz’a ve Yönetim Kurulu üyeleri ne Gen.Başk. Yard.Murat Okçu,Gen.Sekreter Sebahattin Yıldırım, Gen. Muhasip Nuray Tahmazoğlu.Üyeler Turgut Yıldıran, Hasan Okuyucu, Abdullah Şahin, Kadir Erkoç, Songül Altun, Eda Kartal ve Hüseyin Kısbet’ eöncelikle böylesi güzel proje için, proje kapsamında oluşturmayı amaçladıkları birlik beraberlik ve gurbette ki gençlere Ünye’ yi unutturmamak, kültürünü de tanıtmak için, şimdiye dek hiçbir dernek buluşmasında rastlamadığımız akademik çerçevede hazırlanmış çabalarına, çocukları ile birlikte eşlerine de.Çok değerli Öğrencim Serap Öztürk’e, Meral Çakır’a ve Halil İbrahim Alperen’e ve tüm konuklara ayrıca ayrıca teşekkürlerimle

Ve tabi ki plakete layık gördükleri içinde.




Okunma Sayısı: 538


18.221.235.209








DİĞER HABERLER

Ankara Ünyeliler Derneği

© Copyright 2019  V4.1 Tüm Hakları Saklıdır.


Top