ÜNYE'NİN LEZZETLERİYLE BULUŞMA

Gurbetten Ünye’ye Vefa Projesi kapsamında;

Proje Ofisimizde memleketin lezzetleriyle tanışmamış gençlerimizle beraber yöresel lezzetlerle buluşma, Ünye’nin tarihi ve doğal güzelliklerinin anlatıldığı ve Ankara’da yaşayan ve öğrenim gören gençlerimiz ile kaynaşma ve memleket bilincinin oluşturulması içerikli toplantı düzenlenmiştir.

Toplantımız, şehitlerimiz ve ahirete intikal eden büyüklerimiz için kuranı kerim okutulmasıyla başlanmıştır. Ünye’nin lezzetlerinden oluşan yemeklerin (kara lahana çorbası,fasulye turşusu kavurması, Ünye su böreği, Ünye usulü et kavurması ve ayva fosulu gibi) yenilmesi ve akabinde Ünye'li olma bilinci, neden birlik ve beraberlik içinde olmamızın gerekliliği, doğal ve kültürel güzellikler üzerine sohbetler gerçekleştirilmiştir.

13.03.2020

3.238.147.211