• slayt
  • slayt
Duyurular

Konu :V.Olağan Genel Kurul Toplantısı Hk.

 

V. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI ÇAĞRI DUYURUSU

 

Değerli Üyemiz,

Derneğimizin V. Olağan Genel Kurul Toplantısı 16 Şubat 2020  Pazar Günü Saat 16:00’da   Kızılay Mahallesi Fevzi Çakmak 1 Sokak No:18/13 Kızılay Çankaya/ Ankara Adresinde  aşağıda yazılı gündeme göre yapılacaktır.

Belirtilen günde çoğunluk sağlanmadığı takdirde ikinci toplantı 23 Şubat 2020  Pazar Günü aynı gündemle, aynı yer ve saate  nisapsız olarak yapılacaktır.

Sayın Üyelerimizin toplantıya katılmaları  dileğiyle saygılarımızla,

 

                                                                                                        YÖNETİM KURULU

GÜNDEM

  1. Açılış ve yoklama,
  2. Kongre Başkanlık Divanı Seçimi,
  3. Saygı Duruşu,
  4. Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ile Denetim Kurulu raporunun okunması ve müzakeresi,
  5. Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulunun ayrı ayrı ibra edilmesi,
  6. Yeni Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve İstişare Kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi,
  7. Dernek Tüzüğündeki bazı maddelerin güncellenmesi,
  8. Dilek ve Temenniler,
  9. Kapanış,

 


her şey ünye için


ÜNYEM



Ankara Hava Durumu
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 0   0
EURO 0   0
       
Özlü Sözler
Derya büyüktür herkes kabı kadar alır
Hukukcu Gözüyle "Gurbetten Ünye'ye Vefa" Yorumu

 

Memleket sevgisi ve hemşericilik, ülkemizin göz ardı edilemeyecek bir gerçeğidir. Sanırım memleketi dışında hayatını sürdüren herkes belli bir derecede sıla hasreti çeker. Fakat bir de doğup büyüdüğünüz yer Ünye’yse durum bambaşka bir hal alır. 

Bir Ünyeli dünyanın neresinde olursa olsun, memleketi hep aklının bir köşesindedir. İnsanların huzur bulmak için gitmeye can attıkları doğanın ortasında, denizle iç içe bir yerden sonra insan nereye tam olarak alışabilir ki? Ünye’de doğup büyümüş, gençlik yıllarını geçirmiş herkes; bu söylediklerime hak verecektir. Ünye’den sonra her yer, insana gurbet gelir.

Kendisinden sadece bir nesil önce ailesi Ankara yerleşmiş biri olarak; Ünye’de hiç yaşamamış, yılın sadece belli zamanlarında Ünye’ye gidebilenler için durumun biraz daha farklı olduğunu söyleyebilirim. Özellikle metropollerde yaşayan Ünyeliler için hemşerilerini tanımak ve onlarla bağ kurmak, kültür ve göreneklerini yaşatmak, ayrıca bunları genç nesillere aktarabilmek oldukça önemli. 2014 yılında yeni yönetimiyle tekrar faaliyetlerine başlayan Ankara Ünyeliler Derneği’nin amacı da tam olarak bu. Ankara’daki Ünyelilerin hem Ünye’yle hem de birbiriyle olan bağlarını korumak, kısacası Ankara’da Ünye’yi yaşatmak…

Derneğin düzenlediği “Gurbetten Ünye’ye Vefa” projesi, bu amaç doğrultusunda gerçekleştirilen çok faydalı ve kapsamlı bir organizasyon olma niteliği taşıyor. Projenin tanıtımı Ankara’da büyük bir akşam yemeği organizasyonuyla yapıldı. Bu başlangıçla bile birbirini yıllarca görmemiş hemşerilerimiz bir araya geldi; önceden tanışmayan hemşerilerimiz de gurbette, ortak noktaları olan Ünye vesilesiyle, birbirlerinden haberdar oldular. Yemeğe birçok STK temsilcisi, Ünyeli siyasetçi, bürokrat ve iş adamı yoğun ilgi gösterdi. Ayrıca çoğunluğu üniversite öğrencisi olan genç hemşerilerimiz de projeye olan ilgilerini katılımlarıyla gösterdiler.

Proje kapsamında Ankara’da yaşayan Ünyelileri bir araya getiren kültürel ve sanatsal bir dizi etkinlik de gerçekleştirildi. Özellikle dernek merkezinde, hemşerilerimize yönelik düzenlenen resim ve ebru kursları büyük beğeni topladı. Bu kurslar sayesinde hemşerilerimiz, yorucu şehir hayatı içerisinde kısa süreli de olsa keyifli bir zaman geçirme imkânı buldular.

Projenin önemli bir amacı da Ankara’da yaşayan Ünyeli gençlerin dernek aracılığıyla bir araya getirilmesi ve birbirleriyle tanışma ortamı oluşturulmasıydı. Ayrıca proje kapsamında genç hemşerilerimizin, özellikle üniversite öğrencilerinin, mevcut ve olası sorunlarına çözüm yolları bulunması da projenin amaçları arasında yer alıyordu. Bu kapsamda genç hemşerilerimize yönelik Ünye’mizin yöresel yemeklerinin ikram edildiği bir buluşma organize edildi. Buluşmada öncelikli konu, Ünye’den üniversite eğitimleri için Ankara’ya gelen hemşerilerimize yönelik gerçekleştirilmesi düşünülen; ekonomik, sosyal ve kültürel projelerdi. Genç arkadaşlarımızın buluşmaya gösterdiği ilgi, projenin önemini gösterir nitelikteydi.

Proje kapsamında ayrıca güzel memleketimiz, Karadeniz’in incisi Ünye’ye kültürel ve sosyal konulara ilişkin ziyaretler düzenlendi. Bu kapmasında belediye başkanımız, kaymakamımız, siyasi parti temsilcileri, yerel basın-yayın kuruluşları ve STK’lara ziyaretlerde bulunuldu. Derneğin vizyon ve misyonlarının hemşerilerimizle paylaşıldığı geniş katılımlı istişare toplantıları organize edildi. Ayrıca Ünye’mizin doğal ve tarihi turistik yerlerine de tanıtım amaçlı geziler yapıldı.

Covid-19 salgın hastalığı nedeniyle projenin, bazı etkinlikleri sekteye uğrasa da genel olarak amaçlarına ulaştığını içtenlikle söyleyebilirim. “Gurbetten Ünye’ye Vefa” projesi vesilesiyle etkinlik, tanınırlık ve imkanlarını artıran derneğimizin, bundan sonraki süreçte hemşerilerimize faydalı daha nice proje ve etkinlikler düzenleyeceğine inanıyorum.

 

                                                                                                     

                                                                                                   Muhammed Hakan Okçu

                                                                                                     Hukukçu Akademisyen

 


22.12.2020

Okunma Sayısı: 516


3.141.31.209








DİĞER HABERLER

Ankara Ünyeliler Derneği

© Copyright 2019  V4.1 Tüm Hakları Saklıdır.


Top