İstemek "istiyorum" demek değil, harekete geçmektir. (A.Maurrois)

ANKARA ÜNYELİLER DERNEĞİ OLARAK

MİSYONUMUZ: Kaliteli ve sürdürülebilir insanca yaşamın herkesin hakkı olduğuna inanıyoruz. Ünyeliler Ailesi, Ankara ve taşradaki gurbetçiler ve tüm hemşehrilerimiz olarak BİZ OLABİLMENİN getirileri için çalışıyoruz ve bunun için varız. Bunları kültüre odaklı, Ünye ortak paydasında karşılık beklentisiz artı değer yaratan hizmetler ortaya koymak adına yaparız. İnsanlık ve vatandaşlık bağlamında Ünyelilere hitap ederiz.

VİZYONUMUZ: Yenilikçi, akılcı, ilkeli ve sorumlu yaklaşımımızla taşradaki, Ünye ve hinterlandındaki erkleri devreye sokarak öncü kültürel, aktif, paylaşımcı, fayda üreten sosyal bir sivil toplum örgütü olmak.