Hiçbir şey ayağınıza gelmez; en azından iyi olan hiçbirşey. Herşeyi gidip almanız gerekir.
Faaliyetlerimiz

GERÇEKLEŞEN DERNEK FAALİYETLERİ

1) Rutin olarak konulu konusuz her ayın ikinci Çarşamba günü yapılan ve daha sonra her ayın ilk Cuma gününe kaydırılan mutad yemekli toplantılarda ilâveten gençlere, bayanlara yönelik sohbet toplantıları da gerçekleştirilmiştir.

2) Ünye Kaymakamı, Belediye Başkanı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Ünye’deki sivil toplum örgütlerine yapılan ziyâretler.

3) Milletvekilerimiz ziyâret edilmiş, sorunlar, gelişmeler, talepler dile getirilmiştir.

4) Avrupa Birliği Bakanımızın başkanlığındaki Bilgilendirme Toplantısı’na iştirak - Sheraton Ankara Hotel.

5) Facebook kaydı yapılarak, görsel destekli paylaşıma imkân sağlanmış, Ankara Ünyeliler Derneği web sitesi yayına sokulmuştur.

Dernek Web Sitesi:https://www.ankaraunyelilerdernegi.org.tr/

6) “Ankara’daki Ünyeliler Plâtformu”nun tetiklediği Ordu İli Kültür ve Kalkınma Vakfı binasında başlayan aylık mutad toplantılar “Ankara Ünyeliler Derneği” üyelerini de câzibe alanı içerisine alarak, benzer toplantıların dernek çatısı altında da yapılmasına ve aktivitelerin hizmete dönük başlatılmasına vesile olmuştu. Dernek toplantılarında kültürel birikimi sağlamak ve kültürel değerlerin paylaşımına imkân vermek adına bilgilendirme amaçlı, konferans ve brifing ağırlıklı sunumlar başlatılmış; ilk olarak Ordu İli Kültür ve Kalkınma Vakfı’nda Ordu ve hinterlandındaki hemşehriler arasında kaynaşma ortamını temin maksadıyla gerçekleştirilen toplantıda eski parlamenterlerimizden Cemal UYSAL Bey, 05 Şubat 2015 tarihinde “Ülkemiz Fındık Stratejisi” konu başlıklı brifingi vermiştir.

7) Ordu Milletvekili Ünyeli Parlamenter Mustafa HAMARAT’ın daveti ile 25 Mart 2015 Çarşamba günü saat 19:00’da Ünye Sanat Tiyatrosu’nca “Nalınlar” adlı iki perdelik tiyatro oyunu sahnelendi. - Ankara Gençlik Parkı / Necip Fazıl Kısakürek Sahnesi.

8) Ankara Ünyeliler Derneği yeni binasında Başmüfettiş Nevzat USTAOĞLU, 13 Mayıs 2015 Çarşamba günü akşamı katılımcılara “Stratejik Plânlama ve Ülkemizdeki Uygulama İmkânları” konu başlıklı brifingi sunmuştur.

9) Üye aidatlarının toplanması işlemleri için Mobil Aidat Sistemi Mayıs ayında devreye sokulmuş, toplu SMS sistemi ile ilgili anlaşma sağlanmış ve üyelere duyurular yapmak için faaliyete geçirilmiş bulunmaktadır.

10) Eski mebusumuz Yılmaz SANİOĞLU ile araştırmacı, yazar Mahmut Ufuk MİSTEPE, 11 Haziran 2015 Çarşamba günü akşamı “Ünye’de Yûnus Emre ve Türbesi” konusunu masaya yatırarak, katılımcılara dosya destekli ve slayt sunumlu bir sohbete zemin hazırlamışlardır.

11) 11 Ocak 2016 tarihli 1.128 akademisyenin "Bu suça ortak olmayacağız!" başlıklı bildirisine karşın Eski Kültür Bakanı Yalçın TOPÇU başkanlığında 60 sivil toplum örgütünün desteklediği karşı açıklama ve sabah kahvaltısı etkinliğine yönetim olarak iştirak edilmiştir. - İçkale Oteli.

12) Yönetim Kurulu Üyesi M. Ufuk MİSTEPE 04 Mart 2016 Cuma günü akşamı son terör olaylarının toplumdaki etkilerine yönelik “Ünyeli Şehitler” konu başlıklı projeksiyon sunumlu ve dosya destekli konuşmasını gerçekleştirmiştir.

13) 02 Nisan 2016 Cumartesi günü Ünye Belediye Başkanlığı’nın da katılımıyla Başkent Öğretmenevi’nde saat 19:30’da Ünyeliler Dayanışma Yemeği organize edildi. Geniş çaplı katılımda bir saatlik projeksiyon sunumunda beşinci konuşmacı olarak Ünye Belediye Başkanı Av. Ahmet ÇAMYAR, iki gün önce Ünye’de sunulan “Ünye Belediyesi’nin 2015 – 2016 Yılları Faaliyet Raporu”nu kamuoyu ile paylaştı. Sunum Kitapçığı dağıtıldı.

14) Altıncı konuşmacı olarak Dr. Abdullah ŞAHİN tarafından 06 Mayıs 2016 tarihinde “Devlet Sistemi Analizi” konulu projeksiyon sunum destekli bir sohbet programı hayata geçirilmiştir.

15) 16 Haziran 2016 tarihinde dernek merkezinde üyelere İftar Yemeği verilmiştir.

16) Ünye Belediye Başkanlığı sponsorluğunda 22 Haziran 2016 tarihinde ANTARES AVM’de Başbakan Yardımcısı Numan KURTULMUŞ’un da iştirak ettiği İftar Yemeği hayata geçirildi. Ünye’de Belediye tarafından projeksiyon sunumlu bir anlatımla ve tanıtım broşürü dağıtımıyla yılın muhasebesi yapıldı.

17) 29 Ekim 2016 tarihinde Ankara Ünyeliler Derneği Üyeleri, OSTİM Vakfı Müdürü Gülnaz KARAOSMANOĞLU’nun ev sahipliğinde sabah kahvaltısında bir araya gelerek istişarî toplantı hayata geçirilmiş, 24 Aralık 2016 tarihinde Lâle Restaurant’da yapılacak toplantı için ön hazırlıklar yapılmıştır.

18) Prof. Dr. Ali AYYILDIZ, 04 Kasım 2016 tarihinde konferans serisine devam niteliğinde “Cep Telefonu ve Sağlığımız” konulu projeksiyon sunum destekli bir sohbet programını gerçekleştirmiştir.

19) 25 Mart 2017 tarihinde Hilton Garden Inn / GİMAT yemekli toplantısında II. Ankara Ünyeliler Buluşması tertiplendi. Ünye Belediye Bşk. Sayın Av. Ahmet ÇAMYAR’ın iştirakinde Ünye ve Dernek sorunları masaya yatırıldı.

II. Ankara Ünyeliler Buluşması - 25 Mart 2017 / Hilton Garden Inn / GİMAT

20) 10 Mart 2018 tarihinde Hilton Garden Inn / GİMAT yemekli toplantısında III. Ankara Ünyeliler Buluşması tertiplendi. Belediye Bşk. Av. Ahmet ÇAMYAR’ın iştirakinde 2014 – 2018 yıllarına ilişkin Faaliyet Bülteni ekli sunum yapıldı.

III. Ankara Ünyeliler Buluşması - 10 Mart 2018 / Hilton Garden Inn / GİMAT

21) 07 Haziran 2018 tarihinde Hotel MONEC garden - spa - roof'un İftar Yemeği'nde İşadamı Cevat GÜVEN'in sponsorluğunda Ünyeliler Ankara'da dostluk ilişkilerini pekiştirdiler.

22) 16 Ocak 2019 tarihinde Ankara Ünyeliler Derneği seri konferanslarının sekizincisinde Doç. Dr. Mükerrem ŞAHİN tarafından "Geleceğin Enerji Teknolojileri ve Bor" konu başlıklı konferans gerçekleştirildi.

23) 02 Kasım 2019 tarihinde Hotel MONEC garden - spa - roof'ta "Gurbetten Ünye'ye Vefa Projesi" tanıtımı yapıldı ve seçkin bir Ünyeliler birlikteliğinde TSM destekli çeşitli slayt gösterileri ile sunumlar gerçekleştirildi.